Index Vakbarát Hírportál

Kormánykritikus istentisztelet ment a Kossuth Rádión

2018. április 1., vasárnap 13:01

Olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, hogy vasárnap délelőtt a Kossuth Rádióban istentiszteletet közvetítettek, de a kormánymédiába beolvadó rádiónál nem voltak annyira résen, mert Mesterházy Balázs evangélikus esperes prédikációja Harkán több olyan pontot is érintett, ami a kormány nézeteivel ellentétes.

Mesterházy azzal kezdte a gondolatmenetét, hogy a Jézus sírja elől a sziklát elmozdító, majd arra letelepedő angyal könnyedsége határozza meg húsvétunkat, majd ezt a képet arra használta, hogy megemlítse az otthonmaradó szavazókat, az idegengyűlölő propagandát, és a megegyezésre képtelen ellenzéket.

Ez a könnyedség és természetesség az ami (...) fricskát ad azoknak, akik szeretnék velünk elhitetni, hogy egy másik vallás képviselői ismeretlenül is rosszak. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják, hogy gyűlölnöm kell a nálam sötétebb bőrű embertársamat. Fricskát ad azoknak, akik egymással veszekedve nem tudnak egy nagyobb közjóért békét kötni. És fricskát ad még azoknak is akik hagyják, hogy Emőke vagy Gábor szavazzon majd helyettük.

Gábor és Emőke a Comedy Central szavazásra buzdító videóinak főszereplői.

Az istentiszteletet ezen a linken lehet meghallgatni, a gondolatmenet 10:39-nél kezdődik.

Rovatok