Index Vakbarát Hírportál

AFP: Magyarország miniszterelnök-jelöltje Soros György

2018. április 3., kedd 15:39 | aznap frissítve

Az AFP nemzetközi kép- és hírügynökség kedden kiadott egy fotómontázst, amin - elvileg - a 2018-as magyarországi országgyűlési választás miniszterelnök-jelöltjeit mutatják be. A montázson nagy meglepetésre Orbán Viktor, Karácsony Gergely, és Vona Gábor mellett Soros György látható. 

Ezzel a képaláírással küldték ki a fotót - feltehetően - a világ összes szerkesztőségének: "Ez a fotómontázs a közelgő magyar választás miniszterelnök-jelöltjeit mutatja: Karácsony Gergelyt az MSZP-től, Soros Györgyöt, az Open Society Foundation elnökét, Orbán Viktor miniszterelnököt és Vona Gábort, a szélsőjobboldali Jobbik vezetőjét."

Update: az AFP cikkünk megjelenését követően eltávolította a két osztott képet a rendszeréből. A hírügynökség elnézést kér a fotómontázs miatt.

Az AFP hivatalos közleménye:

Egy szerkesztőségi hiba miatt visszavonásra került az AFP rendszeréből a Kisbenedek Attila által készített alábbi szám alatt futó 000_13N04A COMBO-HUNGARY-POLITICS-VOTE fotó. A kép semmilyen formában nem használható a továbbiakban. Kérjük, haladéktalanul távolítsák el az online szolgáltatásukból, ne használják más formában sem és távolítsák el a szerverükről. Amennyiben az AFP engedélyezte ennek a továbbítását harmadik fél számára, kérem biztosítsák, hogy a harmadik fél ugyanígy a fentiek szerint járjon el. Jelen instrukciók azonnali alkalmazásának elmulasztása és a további vagy a bejelentés utáni felhasználás után a felelősség Önöket terheli. Köszönjük az azonnali intézkedésüket és a figyelmüket. Nagyon sajnáljuk a kellemetlenségeket, amelyeket a közleményünk okozott. 

Mandatory kill - Due to an editorial issue, this photo number 000_13N04A COMBO-HUNGARY-POLITICS-VOTE by ATTILA KISBENEDEK has been withdrawn from AFP systems and may no longer be used in any manner. Please immediately remove it from all your online services, stop using it in any other fashion and delete it from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause.

Rovatok