Index Vakbarát Hírportál

Bejelentést tettek a főügyészségnél a tapolcai fideszes aláírásgyűjtése miatt

2018. április 4., szerda 11:27 | aznap frissítve

Bejelentést tettek a Központi Nyomozó Főügyészségnél, hogy rendeljenek el vizsgálatot a fideszes Fenyvesi Zoltán képviselőjelölt által gyűjtött aláírások miatt, ami miatt korábban már feljelentést tettek a Tapolcai Járási Ügyészségnél. 

A feljelentést egy volt aktivista tette még március elején, miután szemtanúja és részese volt annak, hogy másolták a képviselőjelölti aláírásokat, és emiatt valószínűleg hamis aláírásokat adtak le a helyi választási irodának. 

A feljelentés egy példánya kikerült a sajtóhoz is, a Magyar Nemzet akkor azt írta, hogy feljelentésben az áll, az aláírásokat a helyi Fidesz-irodában másolta az ívekre négy ember, az adatok pedig korábbi, a rezsicsökkentés melletti, a betelepítés elleni aláírásgyűjtésekből származnak.

A Központi Nyomozó Főügyészségnek levélben bejelentést tévő személy (aki egyébként Fenyvesi ügyeiben eljáró, tanácsot adó jogász) szerint Fenyvesi a feljelentés után telefonon és személyesen is megpróbálta elérni a tapolcai ügyészség vezetőügyészénél, hogy ne rendeljék el a nyomozást, mert az negatívan hatna képviselőjelölti indulására.  A levél írója szerint Fenyvesi előbb nála próbálkozott, de mivel nem rendelkezik ügyvédi praxissal, és nem akarta befolyásolni az ügyészség döntését, ezért visszautasította. 

Ezután fültanúja volt annak, hogy Fenyvesi a megyei közgyűlés alelnökeként telefonon kereste a megyei rendőrfőkapitányt, hogy milyen bizonyítékok vannak ellene, és hol tart a nyomozás, valamint szerette volna elérni, hogy a rendőrség ne nyilatkozzon a sajtónak, és a választás előtt szüntessék meg a nyomozást.

Rovatok