Index Vakbarát Hírportál

Ez itt az Orbán Viktor-interjú helye

2018. április 6., péntek 06:50

Az utóbbi hetekben hosszabb interjút olvashattak az Indexen a parlamentbe jutásra esélyes pártok listavezetőivel. Vona Gábor, Szél Bernadett, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc után értelemszerűen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz–KDNP listavezetője következne.

Illúzióink nem voltak, hiszen Orbán Viktor legutóbb 2007-ben, vagyis 11 évvel ezelőtt adott interjút az Indexnek, azóta a sajtófőnöke, Havasi Bertalan rendszerint udvariasan elhárítja minden interjúkérésünket („bár nagyon jó lenne” – írta négy évvel ezelőtt).

2014-ben magát a miniszterelnököt kérdeztük meg arról, mikor számíthatunk interjúra, amelyet azért tartunk fontosnak, hogy az Index olvasói személyesen tőle értesülhessenek a legfontosabb közéleti ügyekről alkotott álláspontjáról, véleményéről. Itt nézheti meg, Orbán hogy mosolyogta ki kérdésünket.

Természetesen ezúttal is megkerestük március elején a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy mikor tudnánk elkészíteni az interjút, ám – új szintre lépve – ezúttal semmilyen választ nem kaptunk. Orbán Viktor nélkül persze nem lehet Orbán Viktor-interjút csinálni. A kérdéseink azért megvannak, a válaszok hiánya nem rajtunk múlt. Viszont úgy gondoltuk, önökkel is megosztjuk, mit kérdeznénk Magyarország miniszterelnökétől, a Fidesz–KDNP listavezetőjétől.

Rovatok