Index Vakbarát Hírportál

Fegyvert rántottak a Jobbik képviselőjére

2018. április 6., péntek 13:37 | aznap frissítve

Ismeretlenek lőfegyvert rántottak a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeire - reagált a párt arra, hogy a Fidesz korábban azt közölte, jobbikosok vertek fideszeseket két helyen is a városban.

Mint írják, a kormánysajtóban maffiózónak titulált személyek valójában a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjei, Stummer János és Bencsik János, illetve aktivistái voltak, akik a párt óriásplakátjait őrizték.

Péntek hajnalban a Fidesz hétfős szervezett csapata a Budaörsi úton elkezdte rongálni plakátjainkat, helyszínen lévő aktivistáink erre számon kérték őket. Az egyik jobbikos aktivista, valamint a hét fideszes között dulakodás alakult ki, majd 14 másodperc múlva két ismeretlen férfi egy megkülönböztető jelzés nélküli szürke Mercedesből kiszállva lőfegyvert rántott, és falhoz állította a jobbikosokat. 

A Jobbik állítása szerint a férfiak nem azonosították magukat, a később intézkedő kerületi rendőrök sem tudták megerősíteni, hogy a rendőrség állományába tartozó személyekről volt-e szó. A Jobbik szerint valamelyik társszerv állományába tartozhattak. A rendőrségnek elküldtük erről a kérdéseinket. 

A Jobbik ismeretlen tettesek ellen emberölési kísérlet miatt tesz feljelentést.

Egy másik Jobbik-plakátos balhéról is beszámoltunk pénteken, amikor Óbudán, a Kolosy térnél Szanyó Miklós önkormányzati képviselőt vertek véresre, amikor védte a plakátokat, két fogát kiverték.  

Rovatok