Index Vakbarát Hírportál

Kósa 800 milliója: egy kézírásos dokumentumot mutat be a Magyar Nemzet

2018. április 6., péntek 05:55

A Magyar Nemzet a pénteki számában újabb részletet közöl a Kósa Lajos-féle 800 milliós, illetve 1300 milliárdos történetből. A lap bemutat egy kézírásos, de „nem hivatalos” dokumentumot, és azt írja: Kósa saját maga adta meg anyja adatait, hogy „részesülhessen a csengeri 'örökségből'”. A kap ugyanakkor nem tudja, miért született a dokumentum, csak annyit ír, hogy „vélhetően azzal a szándékkal készíthette” Kósa, hogy a neki 1300 milliárd forintot ígérő csengeri Szabó Gáborné a megfelelő helyre tudja utalni az ajándékba ígért 2,6 millió eurót (nagyjából 800 millió forintot).

A cikk szerint több jel is arra utal, hogy nem önzetlenül segített volna Szabó Gábornénak, így az, hogy édesanyja bankszámlaszámát is megadta Kósa azon a papíron, amit kézírással egészített ki anyja személyes adataival, lakcímével és telefonos elérhetőségével.

A lap felidézi, hogy a kormánypártok és maga Kósa is a kezdetektől azt állítja, hogy a fideszes miniszter csalás és átverés áldozata lett. Kósa arra azóta se adott magyarázatot, hogy ha azt javasolta, hogy az állítólagos ezermilliárdos nagyságrendű örökséget állampapírba kell fektetni, akkor miért volt szükség ahhoz az ő közreműködésére, illetve hogyan került a képbe az édesanyja és a 800 millió forint értékű adomány.

A cikk felidézi: az ügyvédje, az MSZP-s Helmeczy László szerint a „külföldi gyógykezelésen lévő és a hagyatéki ügyeket intéző” Szabóné nemrég azt nyilatkozta a Blikknek, hogy az örökség nem kamu, hanem valóban létezik.

Rovatok