Index Vakbarát Hírportál

Ilyen a vidéki sajtószabadság, ha azt Mészáros Lőrinc szabályozza

2018. április 7., szombat 14:03

A választás előtti napon a következő címlapsztorival jelentkeztek a megyei online lapok. Jól látható, hogy mindenhol ugyanaz a fotó és ugyanaz az üzenet fogadja az olvasókat:

A képen Orbán Viktor látható, a cím pedig: Mindkét szavazatot a Fideszre.

Ezek az újságok már csak mellékesen foglalkoznak a lokális témákkal, megyei hírekkel, gyakorlatilag központilag szerkesztik őket. Erre azóta van lehetősége a fideszes propagandagépezetnek, hogy tavaly gyakorlatilag az összes lap Mészáros Lőrinc cégéhez, a Mediaworkshöz került, néhány pedig Andy Vajna irányítása alá került.

Tavaly nyáron így ábrázoltuk a fejleményeket.

 Azóta tovább növekedett a propagandalapok elérése, hiszen Borsod, Szabolcs, és Hajdú megye lapjai is ahhoz az osztrák Heinrich Pecinához kerültek, aki a Népszabadság bezárása révén lett ismert, hiszen előtte előtte cégével, a Mediaworksszel felvásárolt lapokat, aztán a céget eladta Mészáros Lőrincnek.

Az már csak hab a tortán, hogy szombaton ezeket a lapokat végigkattintva nagy részüknél még mindig fut egy felugró ablakban a kormány STOP-reklámja, amiről a Kúria megállapította, hogy "Magyarország Kormánya megsértette a pártok közötti esélyegyenlőséget azzal, hogy a 2018. március 26. napjától közzétett figyelemfelhívó kampányának STOP feliratú, tömött sorokban menetelő migránsokat/menedékkérőket ábrázoló plakátjaival a FIDESZ-MPSZ és KDNP jelölőszervezetek választási kampányát erősíti. A Kúria Magyarország Kormányát a további jogsértéstől eltiltja."

Rovatok