Index Vakbarát Hírportál

Orbán: Magyarország elindult a saját maga által választott úton

2018. április 8., vasárnap 23:54

A Fidesz választási győzelme után Orbán Viktor miniszterelnök a Bálnánál mondott győzelmi beszédet, melyben a mögöttük álló harcról beszélt, és a rájuk szavazóknak mondott köszönetet. 

"Győztünk! Magyarország ma nagy győzelmet aratott. Néhány visszafogott mondatot szeretnék mondani, mert amikor ilyen eredményt ér el az ember, akkor kell szerénynek lenni, mert most van mire” – mondta. Gratulált a választópolgároknak, külön is köszönetet mondott a hűségért, akik rájuk szavaztak, és kitartottak mellettük. 

„Szeretnék köszönetet mondani a külhoni magyaroknak, akik segítettek megvédeni az anyaországot”– folytatta. Megköszönte a lengyeleknek is a támogatást. "Szeretnék külön köszönetet mondani, azoknak, akik imádkoztak értünk és értem" - mondta.

Arról is beszélt, hogy a mostani eredménnyel lehetőséget teremtettek arra, hogy megvédjék Magyarországot. 

Orbán azzal folytatta, hogy Magyarország elindult egy úton, amit a szavazókkal együtt akarnak megtenni. „Nagy csata van mögöttünk. Magyarország még nem tart ott, ahol szeretnénk, de már elindult a saját maga által választott úton. Soli deo gloria (egyedül Istené a dicsőség)” – zárta, majd a Kossuth-nóta eléneklésébe kezdett a közönséggel. 

Rovatok