Index Vakbarát Hírportál

Megtévesztő szavazólapokkal is találkozhatott, aki nem figyelt eléggé

2018. április 8., vasárnap 18:20

Összességében zökkenőmentesen zajlik a szavazás országszerte és külföldön is. Azonban olvasóink jelezték, hogy több helyen is voltak trükközések a szavazólapokkal, általában inkább az ellenzéki pártok kárára.

Egyik olvasónk Rómában szavazott, amikor feltűnt neki, hogy a Pest 2. (Budakeszi) választókerületre vonatkozó szavazólapon nem húzták ki a momentumos Szemző Áront, bár ő visszalépett Szél Bernadett javára.

Tegnap, az utolsó pillanatban lépett vissza az MSZP-s Harangozó Tamás az LMP-s Hadházy Ákos javára, de az átjelentkezőknek adott lapokon sok helyen nem húzták le Harangozó Tamás nevét a listáról.

A komlói 5. szavazókörben a szavazatszámláló bizottság DK-s tagja szólt, hogy mégsem vesz részt a munkában. A többiek ezt félreértették, azt hitték a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje lépett vissza, ezért véletlenül kihúzták a DK-s Nagy Ferencet nyolc szavazólapról. Mivel a szavazás lezárása előtt az urnákat felbontani, belőlük szavazatot kivenni nem lehet, a nyolc érintett választópolgárnak a bizottság nem adhatott új szavazólapot.

Fricz Tamás politológus a Facebookon arról írt, hogy Újpesten ki van húzva Zsigmond Barna Pál, Fidesz-KDNP-s jelölt neve a szavazólapról. Később egy másik posztjában azt írta, hogy számítógépes hiba okozta a hibát. 

Egy választó jobbikos pólóban ment szavazni, a fideszes delegált pedig úgy tett, mintha lepecsételné a választó szavazólapját, közben pedig ezt mégsem tette meg. A mellette ülő jobbikos delegált azonban ezt észrevette, és a csalást rögtön jelezte a bizottságnak. A fideszes szavazószámlálót végül eltávolítottak a bizottságból, az ügyet pedig jegyzőkönyvbe vették, írta a Magyar Nemzet.

A belvárosi szavazókörben elfelejtették kihúzni a szavazólapokról a visszalépett ellenzék egy részét, többek között Fekete-Győr Andrásra is lehetett szavazni. Amikor olvasónk ezt szóvá tette az ottani kiküldötteknek, azok nem tagadták a dolgot, szerintük csak a fáradság miatt nem érkeztek minden visszalépőt kihúzni. Az esetet jegyzőkönyvbe vették, de olvasónk szerint eléggé hozzá nem értő módon, ráadásul nem adtak sem másolatot a jegyzőkönyvről, sem pedig lefotózni nem hagyták azt. Mindössze annyit mondtak, hogy majd a valasztasok.hu oldalon lehet megtalálni, miután feltöltötték. 

Egerben pedig állítólag araboknak öltöztetett magyarok riogatják az embereket:

Rovatok