Index Vakbarát Hírportál

Hadházy: Schiffer sokmilliós perrel akadályozta az LMP-s visszalépéseket

2018. április 9., hétfő 12:39

Hosszú interjút adott a 24-nek Hadházy Ákos, az LMP lemondott társelnöke. A Fidesz megkörnyékezett ellenzéki politikusokat, nem lehet véletlen, hogy többen is úgy politizáltak, mintha a kormánypárt diktálta volna – állítja. „Tudok olyan esetekről, amikor pénzt kínáltak kormányoldalról ellenzéki politikusnak, hogy utóbbi ne lépjen vissza, így gyengítse a kormányváltás esélyét” – mondta. 

Arról is beszélt, hogy Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek. "Ez persze nyilvánvalóan képtelenség és az elnökség nagy többséggel le is szavazta ennek lehetőségét. Azonban sok jelöltünk mégis tartott attól, hogy mi van, ha Schiffer betartja az ígéretét" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy LMP-s politikust is lefizetett-e a Fidesz, így felelt: "Nem tudok bizonyítékot, és remélem, hogy nem. De mind az LMP-ben, mind a többi ellenzéki párban is úgy politizálnak többen, mintha a Fidesz diktálta volna nekik. Az például nem nagyon történhetett másképp mint fideszes megrendelésre, hogy Harangozó Tamás, az egyik legaktívabb és legszorgalmasabb jelölt csak a 16. lett az MSZP listán. "

A lapnak azt is mondta, át kell gondolnia, milyen formában érdemes folytatni a politizálást, de abban biztos, hogy a kormányoldal nem fog tőle megszabadulni. Szerinte az ellenzék nem tudta elhitetni a közvéleménnyel, hogy meg akarja újítani az országot.  Ezt a kudarc szempontjából sokkal fontosabb tényezőnek látja Hadházy Ákos, mint azt, hogy miután állva maradtak jelöltjeik, a Fidesz több, az ellenzék számára nyerhető fővárosi körzetben is győzött.

Frissítés: Schiffer András reagált Hadházy mondataira. Az Azonnali.hu-nak nyilatkozó expolitikus azt mondta: 

"Semmi nem igaz az egészből"

Majd a lap szerint ingerülten hozzátette, "ő nem fenyegetett senkit perrel, és saját maga miatt még soha nem is indított pert, most viszont ezt fontolgatja Hadházyval szemben a kijelentése miatt".

Aztán elmesélte, hogy annyi történt: Sallai megkérdezte tőle, hogy mi van akkor, ha a párt egyéni visszalépések miatt veszíti el az állami támogatást, lehet-e számonkérni jogilag ezeken a visszalépő jelölteken, és ő mint magánember mondta el Sallainak a véleményét. De később más jogászoktól hivatalosan is kapott szakvéleményt Sallai, és hogy azokkal aztán mit kezdett, Schiffer nem tudja, de szerinte "az ügyvédi szakvélemény semmilyen esetben nem jelent felszólítást, vagy perrel való fenyegetést".

"Hadházy Ákossal egyébként nem szeretnék foglalkozni. Szánalmas, hogy a tegnapi eredmény után bűnbakképzéssel van elfoglalva"

- mondta Schiffer.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Hadházy: Schiffer sokmilliós perrel akadályozta az LMP-s visszalépéseket

Erős interjút adott az LMP lemondott társelnöke.

708 · Apr 09, 2018 12:39pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok