Index Vakbarát Hírportál

Kamupárthoz kerültek a Jobbikra adott szavazatok

2018. április 10., kedd 13:20

Két olyan választókörzet is lehet, ahol a listás szavazáson a Jobbikra érkezett voksok valahogy átkerültek a Net Párt nevezetű kamupárthoz.

Sárospatakon a 007. választókörzetben például a Választás.hu adatai szerint a Jobbik 0 listás szavazatot kapott, a Netpárt viszont 122-t. Ez azért is érdekes, mert többen állítják Mikola Gergelynek, a helyi jobbikos képviselő-jelöltnek, hogy 

nem értik az eredményt, mert ők a listás szavazáson biztosan a Jobbikra szavaztak, így lehetetlen, hogy nulla szavazat legyen most a jobbik mellett.

Sárospatakon egyébként egyéni szavazatoknál 151 szavazat érkezett Mikola Gergelyre, listán azonban egy sem érkezett a Jobbikra. Érdekes véletlennek tűnik, hogy abból a 151 szavazóból listán egy sem akart a Jobbikra listán szavazni.

Mikola Gergely ezzel kapcsolatban azt mondta az Indexnek, hogy átvizsgálják az ügyet, ezért egyesével végigmennek a Jobbik szavazókörein, és átnézik az eredményeket rögzítő jegyzőkönyveket.

Hasonló furcsaságot tapasztalt a szavazókörében? Küldje el nekünk!

Ennél bizarrabb eset történhetett Budapest II. kerületének 004. szavazókörében, ahol a Jobbikra a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat szintén a Net Párt neve mellé írták.

Ebben a szavazókörben 35-en szavaztak egyéniben a Jobbik képviselőjére, Kovács Tamásra, listán azonban közülük a valasztas.hu szerint egyikük sem támogatta a pártot.

A NVI oldalán az áll, hogy 66 szavazatot kapott a Net Párt, ami azért furcsa, mert Kovács Tamás lefotózta a szavazásról készült jegyzőkönyvet, ami szerint

a pártlistán a Jobbikra pontosan 66 szavazat érkezett.

A Jobbik közleményben közölte, hogy újraszámolást kérő beadványokat készít, és felszólította a Nemzeti Választási Irodát, hogy vizsgálják ki a választási csalások gyanújával kapcsolatos összes bejelentést.

a voksolási folyamat során több tisztázatlan eset történt: elromlott választási szoftver, kérdéses módon hullámzó részvételi arány, az átjelentkezők voksainak ellenőrzésével kapcsolatos visszás körülmények, az ellenzéki szavazatok feltételezhető „kreatív könyvelése” (példának okáért Budapest 2-es választókerületének 4. szavazókörében a Jobbikra a jegyzőkönyv alapján leadott listás szavazatokat a Netpárt neve mellé kerültek elszámolásra) rendszerszintű hibák és visszaélés gyanúját vethetik fel.

   További furcsaságokról ebben a cikkünkben olvashat.

Rovatok