Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsányék 40 választókörzet eredményét támadják meg

2018. április 15., vasárnap 14:42

A Demokratikus Koalíció vasárnap tartott sajtótájékoztatót a választással kapcsolatban, majd ezzel kapcsolatos közleményüket elküldték. Azt írják,

"40 választókörzet eredményét támadjuk meg, ezekben új választást követelünk!"

A közlemény szerint: "A DK az elmúlt héten folyamatosan gyűjtötte az információkat a visszaélésekről. Számos szavazókörben tapasztaltak szabálytalanságokat, például több szavazólap volt az urnákban, mint ahány szavazatot leadtak, emiatt megsemmisítették a szavazatok jelentős részét, de volt olyan szavazókör is, ahol tévesen rögzítették az eredményeket - mindkét jelenség elsősorban az ellenzéki pártokat és jelölteket sújtotta.

Azon túl, hogy a határon túliak névjegyzéke nem nyilvános, ezért a kettős állampolgárok akár többször is szavazhattak, több jelentés érkezett arról is, hogy egyes lakcímekre nagy számú, egyes esetekben több mint száz választó volt bejelentve nyilvánvalóan fiktív módon. Ezek a tények összességében aláássák a választási folyamatba vetett bizalmat, és kétségessé teszi a választások eredményét minden választókerületben.

A Demokratikus Koalíció megtámadja az összes olyan választókerület eredményét, ahol jelöltjei indultak, de a hivatalos eredmény alapján nem nyertek. Ez 40 körzetre igaz. A DK szerint nincs kis csalás és nagy csalás, csak csalás van, ezért a választások megismétlését követeljük minden ilyen körzetben."

- áll a közleményben.

(Borítókép: Ajpek Orsolya/Index)  

Rovatok