Index Vakbarát Hírportál

A Híradóban megint csak a megvágott jeleneteket mutatták Varju László tortúrájából

2019. január 8., kedd 18:47 | aznap frissítve

A köztévé keddi hatórás Híradójában ismét összeállítást közöltek arról, hogy milyen jelenetek történtek a múlt év végén az MTVA székházában, ahova parlamenti képviselők mentek be, majd ahonnan őket biztonsági őrök dobták ki.

A köztévé kamerával folyamatosan követte a bent lévő politikusokkal kapcsolatos történéseket, de azután szisztematikusan csak azokat a felvételeket mutatták be, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy nevetségessé tegyék a képviselőket, akik közül nem egy túljátszotta a szerepét, amikor Facebook-élőben bejelentkeztek. Nem lehetett tudni viszont, hogy mi történt Varju Lászlóval, aki a decemberi köztévés esemény után kórházban kötött ki. A tévé csak azt mutatta, hogy Varju László fekszik a földön, kezében a telefonja, körülötte lépés távolságban pedig a biztonsági emberek állnak.

A hétvégén viszont valaki kiszivárogtatta a köztévé felvételét, amin látszik, hogy egyikük kirúgta a képviselő lábát, földre vitték a mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselőt, ráültek és a nyakát szorongatták. 

Varju László szombaton részt vett a tüntetésen kedden pedig DK-s képviselőtársaival a Várba mentek ételhordóval, hogy ők is kaphassanak az olcsó menzakosztból. A Híradó ebből az eseményből azt találta kiemelésre méltónak, ahogy egy ember odament Varjuékhoz, és eljátszotta, hogy elesik, majd segítséget kért, és azt mondta Varjunak, hogy a köztévés jelenet nem volt méltó a képviselőhöz (a 17. perctől).

Ezután megint azokat a képeket mutatták, amikor Varju egyedül fekszik a földön, majd a bejátszás végén látszik, ahogy a biztonsági őrök megemelik, de a következőket megint nem mutatták.

Ezután a Híradóban még egy korábbi sajtótájékoztató felvételeit is bejátszották, amelyet ellenzékiek tartottak, és amit szintén megzavartak, egy ember lefeküdt a politikusok elé, majd felállt és nekirohant a bejárati ajtónak, eközben fejhangon sikított.

Rovatok