Index Vakbarát Hírportál

Kétszázmilliós droggal bukott le az egykori lamborghinis ámokfutó

2019. január 14., hétfő 06:59

Az Index információi szerint a hétvégén lekapcsolt drogkereskedő bűnszervezet egyik tagja az az alvilágban jól ismert F. Árpád, aki bűnözői karrierje csúcsán, a kétezres években azzal került be a hírekbe, hogy egy méregdrága Lamborghinit rommá tört az M7-esen, miközben egy Porschéval versenyzett. 

Ahogy egy korábbi, a hazai kokainbárókat bemutató cikkünkben írtuk, az alvilágban sokáig második számú drognagykereskedőként elkönyvelt F. Árpád és az akkor 69 éves édesanyja ellen eljárás indult a baleset után. Az anyuka korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (ma Alkotmányvédelmi Hivatal) polgári állományában dolgozott. Azt nem tudni, hogy ez mennyiben segítette Árpád alvilági karrierjét, de tény, hogy ha egy ilyen közegben mozgó figuráról mások elhitték, hogy jó hatósági kapcsolatai lehetnek, akkor az már önmagában előnyt jelenthetett neki. Abban az időben  Árpád és édesanyja szentendrei otthonában éppen akkor csaptak le rájuk a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, amikor az anyuka megérkezett egy hollandiai beszerző körútról. A kocsiban 21 fekete csomagot találtak rejtekhelyekre dugva, tele amfetaminnal. A házban pedig kokaint. Dílerek dolgoztak nekik, és rendszeresen jöttek a szállítmányok Amszterdamból. 

A történelem ismétli önmagát, főleg a bűnözők között, így Most megint bajban van F. Árpád. 

A rendőrség hétfőn hajnalban közölte a hétvégi akció részleteit. Ezúttal bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 46 éves szentendrei F. Árpád és társai ellen.

A nyomozók tavaly év végén kaptak fülest, hogy a drogkereskedők körében egyébként jól ismert F. Árpád Hollandiában kábítószert vásárol, amit bűntársaival Magyarországra szállíttat, majd értékesít.

A futár egy 69 éves csanádpalotai nő volt, ő bérelt autóval hozta be a drogot, amit a kocsiba egy 26 éves budapesti autószerelő rejtett el. A leszállított drogot egy III. kerületi ingatlanban tárolták, a deponáló lakásra egy 28 éves társuk felügyelt.

A rendőrök az óbudai társasház mélygarázsában éppen a kábítószer kiszerelése közben érték tetten őket. Az autó mellett két zacskóban – összesen 4 kilogramm súlyú – ecstasy tablettát, külön csomagolva pedig 1,1 kilogramm kokaint találtak a nyomozók. Az autó első lökhárítójából további 13 zacskóban több tízezer darab – összesen 16,1 kilogramm súlyú – ecstasytabletta került elő.

A raktárként használt lakásban a rendőrök elfogták a depóra figyelő P. Rudolfot, a kutatás alkalmával pedig 4,5 kilogramm kokaint találtak, valamint 94,5 millió forint készpénzt és valutát.

A garázsban, illetve a lakásban lefoglalt kábítószer – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 200 millió forint.

A rendőrök a bűnszervezet tagjainak otthonaiban kutatásokat tartottak, ahonnan a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítékokat, valamint a kábítószer-kereskedelemből szerzett vagyontárgyakat és egy nagy értékű luxusautót foglaltak le.

Az akcióval egy időben a BRFK munkatársai Csömörön elfogták P. László 47 éves budapesti lakost, aki összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel. A férfinél a rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.

A nyomozók mind az öt személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – P. László kivételével – bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya szakértők bevonásával folytatja.

Rovatok