Index Vakbarát Hírportál

Nem kellettek a kórháznak a modern ágyak, amiket egy jobbikos szerzett

2019. január 14., hétfő 21:09

Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő a Facebookra posztolt egy történetet, amiben a konkrét intézmény megnevezése nélkül azt állítja, hogy adományként szerzett pár modern ágyat egy magyar kórháznak (feltehetően külföldről), de 

mikor megtudta az igazgató, hogy a közbenjárásommal kerültek hazaszállításra, inkább visszautasította az adományokat. 

A politikus és az akcióban résztvevő társai ezért az ágyakat matracokkal és éjjelszekrényekkel együtt a független polgármester és testület által vezetett Mindszentkállára vitték a poszt szerint. Rig nem írja, de a képek tanúsága szerint a helyi idősek otthona kapta végül az adományt.

Rig kommentárja szerint

nem velem és nem is magukkal szúrtak ki, hanem a betegekkel és az ápolókkal. Ugyanis a betegek kényelmét szolgálták volna, valamint az ápolóknak jelentettek volna könnyebbséget a jelenlegieknél sokkal modernebb és jobb állapotú, mechanikus ágyak.

Rig a posztja végén köszönetet mond a tapolcai önkormányzatnak, Sándor Lászlónak és a barátainak, de nem derül ki, hogy pontosan kinek milyen szerepe volt a történetben.

Noha Rig azt állítja, azért nem kellettek az ágyak a kórháznak, mert egy jobbikos szerezte őket, azért ne zárjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy a használt ágyak nem feleltek meg valamelyik magyar egészségügyi követelménynek, és nem puszta politikai motivációról van szó. Sajnos mivel nem tudjuk, melyik kórházról van szó, nem tudjuk megkérdezni az álláspontjukat.

Rovatok