Index Vakbarát Hírportál

A túlóratörvényes szavazás után elvették az alpolgármester hatásköreit Szombathelyen

2019. január 14., hétfő 09:55

Molnár Miklós a Pro Savaria Egyesület színeiben került be a képviselőtestületbe 2014-ben, azonban a Fidesz maga mellé állította, hogy a közgyűlésben 11:10-es fölényben legyenek.Mint mi is megírtuk, múlt héten a szombathelyi önkormányzat is nemet mondott a túlóratörvény alkalmazására, méghozzá úgy, hogy a kormánypárti polgármester, Puskás Tivadar egyedül maradt az ellenzékkel szemben, miután az alpolgármester megszavazta a napirendi javaslatot, és ezzel határozatképes lett a közgyűlés. Molnár a határozatot már nem szavazta meg, de ez ennek ellenére átment a szavazáson, ugyanis a Fidesz-frakció nem ment el az ülésre.

Ennek lehet az a következménye, amiről hétfőn közleményben értesült a Vaol.hu, miszerint Puskás Tivadar polgármester megvonta az alpolgármester, Molnár Miklós hatásköreit. A gazdasági jellegű teendőit részben Puskás, részben pedig a másik alpolgármester, Illés Károly fogja a jövőben elvégezni.

A kegyvesztést már a szavazás utáni napon érzékelni lehetett, ugyanis a Vas Népe szerdán azzal a címmel hozta le az ügyet, miszerint Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali közösséget. Puskás akkor nyilatkozta, hogy

a döntés nem születhetett volna meg a város egyik alpolgármestere, Molnár Miklós árulása nélkül. Sajnálatos, hogy ezen lépésével Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget is, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz–KDNP pártszövetséggel kötött.

Molnár Miklós a Pro Savaria színeiben jutott be a képviselőtestületbe 2014-ben, azonban a Fidesz maga mellé állította azzal, hogy alpolgármesteri posztot ajánlottak neki. Nélküle ugyanis az ellenzék egy szavazatos fölényben lett volna a testületben. Az írásos megegyezés szerint Molnár Miklósnak a közgyűlések előtt rendszeresen egyeztetnie kellett a városvezetéssel és az egyeztetett előterjesztéseknél szavazatával támogatni a döntéseket.

Molnár Miklós az MTI megkeresésére nem kívánt reagálni hatáskörei megvonására, azonban mivel szavai szerint Puskás Tivadar polgármester folyamatosan valótlanságokat állít, ezért őt nyilvános bocsánatkérésre szólította fel.

Rovatok