Index Vakbarát Hírportál

Székesfehérváron is tüntettek a túlóratörvény ellen

2019. január 16., szerda 19:46

A kormány ellen tüntettek ellenzéki pártok szerdán Székesfehérváron. A Városház tér sarkán, az Országalmánál, ellenzéki pártok zászlóival és egy "Ellenállás!" feliratú molinóval összegyűlt demonstrálókhoz szólva Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja úgy fogalmazott: a tüntetés arról szól, hogy "elegünk van", írta az MTI.

Ez a harc a "rabszolgatörvény", a kizsákmányolás, az "Orbán-kormány brutális megszorításai" miatt indult - mondta. A székesfehérvári képviselő-testület pénteken tárgyalja meg a munka törvénykönyve módosításának elutasításáról szóló ellenzéki javaslatot, a képviselői eskü pedig arra kötelezi a politikusokat, hogy a profit helyett az emberek, a település polgárai mellé kell állni.

"El kell utasítani minden olyan törekvést, ami településünk polgárait kiszolgáltatott helyzetbe hozza, vagyis rabszolgasorba taszítja" - mondta. A majdnem egyórás demonstráción felszólaltak az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az LMP más helyi politikusai is. A tüntetők skandálással, sípolással fejezték ki nemtetszésüket a kormány politikájával szemben.

Január elején már Budapesten, Pécsen, Szombathelyen és Gödöllőn is tartottak tüntetéseket a túlóratörvény ellen, több vidéki városban forgalomlassító demonstrációt is tartottak. A szakszervezetek eközben átadták Orbán Viktornak a követeléseiket, 19. szombatra pedig újabb tüntetést szerveznek.

Rovatok