Index Vakbarát Hírportál

Öt év börtönt kapott egy visszaeső orvvadász

2019. január 17., csütörtök 08:50 | aznap frissítve

Lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a Marcali Járásbíróság előkészítő ülésen első fokon öt év börtönt szabott ki egy visszaeső orvvadásznak. A vádlott beismerését a bíróság elfogadta és példásan szigorú büntetést szabott ki, közölte a Somogy Megyei Főügyészség. Az ítélet ellen csak a védelem fellebbezett.

A Marcali Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés és orvvadászat miatt emelt vádat azzal a 29 éves somogyszentpáli férfival szemben, aki illegálisan tartott fegyverével engedély nélkül vadászott, de a rendőrök tetten érték.

A férfit 2015 áprilisában egyszer már elítélte a Marcali Járásbíróság orvvadászat, lopás és állatkínzás miatt. Akkor 2 év 6 hónap börtönbüntetést szabtak ki rá, amelyet 2018 februárjában töltött ki. A vádlottnak már ezelőtt is volt egy lőfegyverrel visszaélés miatt indult bűnügye, amiben felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Amint a férfi szabadlábra került, újra szerzett magának puskát és lőszereket. A fegyvert a lebukástól félve jó ideig a falu melletti nádasban elrejtve tartotta.

A férfi 2018 augusztusáig várt. Ekkor a nádasból magához vette a puskát, majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kezelésében lévő vadászterületen az egyik magaslesről akart vadakat elejteni, de a rendőrök a helyszínen tetten érték.

A férfi menekülni kezdett. Először a puskát dobta el, majd futás közben a lőszereket szórta el, de hiába: a rendőrök lefoglalták a vadászathoz használt fejlámpát, a puskát és az abba betárazott lőszereket is. 

Rovatok