Index Vakbarát Hírportál

Mocsárba rejtették az ellopott széfet

2019. január 22., kedd 15:12

Egy igazi heist film bontakozott ki Debrecenben tavaly januárban, amikor G. L. és társai eltervezték, hogy kirabolnak egy házat. Ahogy a filmekben, itt is volt:

Azonban valami nagyon félremehetett, mert a Debreceni Törvényszék közleménye szerint, most hármukra börtönévek, egy emberre pedig feltételes szabadságvesztés vár. 

G. L. és J. B. 2018. január 27-én 5 óra 35 perc körül Debrecen, Lőrinc pap utcában – miután kifigyelték, hogy az ott lakók napok óta nincsenek otthon – megjelentek S. S. harmadrendű vádlott által vezetett autóval, majd mindhárman betörték a ház utcafronti ablakát. S. S. kint várakozott az autóban és figyelt, míg társai bemásztak házba, ahol értékek után kutattak. A három vádlott a házból ellopott egy páncélszekrényt, amit betettek az autóba, majd azt később kifeszítették és a benne lévő közel 34 millió forintot, közel 500 ezer forint értékű különböző valutát, arany ékszereket magukhoz vették és egyenlő arányban elosztották. A széfet egy Nyíradony-Aradványpuszta mellett lévő mocsárba dobták, a bűncselekmény elkövetése során viselt ruházatukat elégették, derül ki a közleményből.

Az elkövetők már 2017-ben is végrehajtottak néhány betörést, azonban az utolsó nagy balhé a vesztüket hozta el, ugyanis a rablás után pár héttel mindegyiküket elfogták. 

Rovatok