Index Vakbarát Hírportál

Nem terveznek Békemenetet március 15-ére

2019. január 24., csütörtök 20:59

Az idei március 15-ei nemzeti ünnepen nem lesz Békemenet. Erről a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke, Csizmadia László beszélt az ATV Híradónak.

A Békemenet – nem szeretek magamtól idézni -, de egy nehéz hadtest, nem pedig egy könnyű lovasság. Úgy gondolom, hogy ha normális mederbe a parlamenti falak közé szorul majd az ellenzék munkája és konstruktívvá tud majd válni, akkor nincs szükség Békemenetre.

Csizmadia és a CÖF alapítója és szervezője volt a korábbi Békemeneteknek, amelyek deklaráltan a kormány és a Fidesz mellett álltak ki.

A Civil Összefogás Fórum ugyanakkor létrehozott egy szakértői csoportot is, hogy értékeljék a mai politikai és gazdasági helyzetet és fórumokat tartanak országszerte.

A CÖF elnöke szerint azért van szükség a szakértői csoportra, mert a közelgő európai parlamenti választás sorsdöntő lesz a magyar nép számára. A 12 tagú testületet jogászok, közgazdászok, irodalmárok, politológusok és biztonságpolitikai szakértők alkotják. Akik értékelik például a bevándorlással kapcsolatos helyzetet.

Borítókép: Békemenet 2018. március 15-én. Fotó: Németh Sz. Péter / Index.

Rovatok