Index Vakbarát Hírportál

A fideszes képviselő megszavazta, hogy adjon el egy ingatlant az önkormányzat, majd cégével ajánlatot is tett rá

2019. január 29., kedd 07:53

"A ceglédi önkormányzat októberben határozott arról, hogy értékesíti a laktanyában levő 3000 négyzetméternyi részt, Hörömpő Annamária önkormányzati képviselőként is emellett szavazott. Majd az ő cége adott be ajánlatot, a minimális árért viheti az ingatlant" - írja a 24.hu.

A lap cikke szerint a Fidesz ceglédi szervezetének elnöke, Hörömpő nevén összesen hat ingatlan van, most pedig egy újabb ingatlanhoz juthatott hozzá, ráadásul a biznisz mindkét oldalán be tudott segíteni magának.

A fideszes többségű ceglédi önkormányzat még októberben határozott arról, hogy eladásra hirdeti meg a helyi laktanya egy részét, egy 3000 nm-es területet, rajta egy kb 500 nm-es épülettel. Hörömpő jelen volt, és amellett szavazott, hogy a város értékesítse az ingatlant. Majd mostanra befutott az ingatlanért az egyetlen ajánlat: a Hörömpő és férje tulajdonában álló cégé, a PHL Optima Kft-é, írja a lap.

"A vállalkozás minimális kikiáltási árat, alig több mint nettó 10 millió forintot ajánlott a telekért és épületért, ahol – pályázatuk szerint – a sportszergyártó cégük telephelyet kíván létesíteni. A napokban összehívott testületi ülésen – a szintén fideszes polgármester javaslatára – döntöttek is arról, hogy kössék meg az adásvételi szerződést a PHL Optimával" - írja a 24. Ezen a testületi ülésen már nem volt jelen Hörömpő.

Hozzáteszik, az önkormányzatnak semmiféle megkötése nem volt a terület, ingatlan hasznosításával kapcsolatban ,ami azt jelenti, hogy a fideszes politikus akár bérbe is adhatja azt, vagy értékesítheti is.

A lap szeretett volna beszélni a politikussal, ám amikor jelezték, hogy az ingatlanvásárlásról kérdeznék, Hörömpő rájuk tette a telefont.

Rovatok