Index Vakbarát Hírportál

Agyhalál a Magyar Postán: Soros!

2019. január 29., kedd 18:11 | öt éve frissítve

A túlóratörvény bevezetéséről kérdezte a Magyar Postát a 24.hu. Az állami vállalat ennyit válaszolt a lapnak: 

Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, emellett az állami cégekre speciális szabályok is érvényesek. Társaságunk nem kíván részt venni Soros európai parlamenti választási politikai kampányában.

A Magyar Posta egyébként közel 30 ezer embert foglalkoztat 2017-es adatok szerint. Működésüket milliárdos állami támogatások segítségével végzik.

Nem a Magyar Postától, de tudható ugyanakkor, hogy a cégben jelentős leépítések voltak, miközben a vállalat munkaerő-hiánnyal küszködik. A dolgozók bérét pedig nevetséges összegű jutalmakkal emelték csak. A posta működése állandó kritika tárgya, küldemények tűnnek el, késnek, a szervezet működése nem éppen felhasználóbarát.

A vállalatnak egyébként nem csak az újságírói kérdésekre lenne törvényi kötelességük válaszolni, hanem azon ellenzéki képviselőknek is, akik több mint 150 állami cég vezetőjének tették fel írásban azt a kérdést, hogy bevezetik-e a „rabszolgatörvényt”.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy mindenhonnan ugyanazt az egymondatos választ kapták: a társaság nem kíván politikai kampánykérdésekkel foglalkozni. A képviselő ezt úgy értékelte, hogy a megkérdezett állami cégek nem tettek eleget a törvényi kötelezettségeiknek, mert „nem adtak valódi választ”.

Rovatok