Index Vakbarát Hírportál

Hunvald Györgyöt indítja az MSZP a hetedik kerületben

2019. február 3., vasárnap 10:40

Hunvald György lesz az MSZP erzsébetvárosi polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon, derült ki Gulyás Márton új, HetiWTF nevű vlogjának első részéből.

Gulyás a vasárnap délig zajló főpolgármester-jelölti előválasztásról beszélt az adásban, majd ő maga is elment az MSZP VII. kerületi pártirodájába, hogy szavazzon. Ezután a pártiroda munkatársaival beszélgetve hangzott el a következő párbeszéd:

– És ki lesz akkor a polgármesterjelölt az ősszel?

– Ősszel? Gyuri.

– Igen? Hunvald György?

– Indul, igen.

A pártiroda dolgozói a videón ezután elmondják, hogy a hetedik kerületi MSZP egységesen Hunvald György mögött áll, megerősítik, hogy őt fogják indítani az őszi önkormányzati választásokon, és hozzáteszik, hogy ezt már a taggyűlés is megszavazta.

A 444 szerette volna megszólaltatni Hunvald Györgyöt a hír kapcsán, ám a volt erzsébetvárosi polgármester egy munkatárson keresztül csak annyit üzent: "Ez a kérdés nem aktuális." A hetedik kerületi szocialisták sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták az értesülést.

Hunvald György 1998-ban lett a kerületi MSZP elnöke, és címéről csak 2014-ben mondott le, ám 2016-ban újra a szocialisták hetedik kerületi elnökévé választották. 1998-tól Erzsébetváros alpolgármestere, majd 2002-től 2010-ig polgármestere volt.

Hunvald a polgármestersége alatti üzemszerű, gyanús ingatlanügyek és zuglói tanácsadói megbízásai miatt bíróság elé került, de ezekben felmentették, kisebb ügyekben azokban jogerősen bűnösnek találták. Hunvald ügyeiről többek között ebben a cikkünkben írtunk. (via Mérce)

Rovatok