Index Vakbarát Hírportál

Idén nem lesz Red Bull Air Race a belvárosban

2019. február 5., kedd 15:34

Nem adta meg Tarlós István az engedélyt arra, hogy idén is a fővárosban legyen a Red Bull Air Race, áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Mint írják, 

A budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben – tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a Főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre. A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Duna-kanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét.

Tarlós még a nyáron beszélt arról, hogy amíg ő a főpolgármester, addig a belvárosban nem lesz több Air Race. Akkor azt mondta, ami Budapesten történik a főpolgármestersége alatt, azért neki kell vállalnia a felelősséget. Szerinte „elég botrány és zűrzavar" volt a fővárosban a műrepülőverseny alatt a zajszennyezés és a forgalmi korlátozások miatt, ezért elnézést kér a fővárosiaktól. Azt mondta, amíg ő a főpolgármester, addig „ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban", olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy „akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni".

A tavalyi Red Bull Air Race korántsem volt mentes a botrányoktól:

Azt, hogy mi ez az egész Air Race – mik a verseny szabályai, hogyan alakult ki –,  ebben a cikkben mutattuk be , a sorozattal járó zajt pedig továbbra is az alábbi interjúnk illusztrálja legjobban.

Rovatok