Index Vakbarát Hírportál

Július végéig rács mögött marad Bróker Marcsi

2019. február 5., kedd 07:47

További fél évvel meghosszabbította a sajtóban csak Bróker Marcsiként emlegetett D. Sándorné előzetes letartóztatását a Szegedi Ítélőtábla – tudta meg a Népszava. A napilap ismertette: a nem jogerős döntés szerint így a Kun-Mediátor Kft. egykor külföldre szökött vezetőjének – aki a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek – július végéig rács mögött kell maradnia, hacsak közben meg nem születik az elsőfokú ítélet.

A VÁDHATÓSÁGOT AZÉRT IS SÜRGETI AZ IDŐ, MERT A JOGSZABÁLYOK SZERINT AZ ELŐZETES LEGFELJEBB HÁROM ÉVIG TARTHAT, A BÜNTETŐÜGYET TÁRGYALÓ SZOLNOKI TÖRVÉNYSZÉKNEK TEHÁT 2019 VÉGE ELŐTT ÍTÉLETET KELL HOZNIA, KÜLÖNBEN SZABADLÁBRA KERÜL A KARCAGI NŐ.

A Szegedi Ítélőtáblán a Népszavával azt is közölték: D. Sándorné az előzetes mostani felülvizsgálatakor azt kérte, hogy a jövőben a „bűnügyi felügyeletét nyomkövetővel határozza meg a bíróság”. Vagyis ahogy fél évvel ezelőtt, ezúttal is szabadulni akart az előzetes letartóztatásból, csakhogy a bíróság ennek fenntartását indokoltnak látta. Arra egyébként nem érkezett indítvány, hogy D. Sándorné óvadék ellenében kerüljön szabadlábra.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a botrány 2015. tavaszi kirobbanása után szökött külföldre, a magyar hatóságok ezután nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene. Végül a közép-amerikai Belize-ből hozták haza 2016 decemberében. Az asszony ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat. A vádirat szerint a Kun-Mediátor „kifelé” utazási iroda volt, de valójában tiltott betétgyűjtést folytatott.

Megírtuk: Marcsika elég ismert személy volt Karcagon, ahol a főtevékenységét tekintve utazási irodaként működő Kun-Mediátor Kft.-n keresztül engedély nélküli befektetési tevékenységet is végzett. Pontosabban azt mondta a karcagiaknak, hogy befekteti a pénzüket, és nagy kamattal adja vissza nekik. Valójában persze egy hatalmas piramisjátékról volt szó, aminek a végén Marcsika, amikor már nem tudott törleszteni, 2015 áprilisában lelépett a pénzzel, a rendőrség szerint több mint 16 milliárd, az áldozatok ügyvédje szerint akár 20 milliárd forint kárt okozva. A rendőrség szerint több a 62 éves nő több mint 800 embert vert át Karcagon és környékén. 

Rovatok