Index Vakbarát Hírportál

Nyomoz a rendőrség a hajléktalanokat zargató csepeli biztonságiak miatt

2019. február 6., szerda 17:29

A hajléktalanrendelet elfogadása után a 24.hu számolt be egy riportban arról, hogy egy háromfős kis biztonsági csapat Csepelen büszkén zaklatja és félemlíti meg a hajléktalanokat. Egyikük úgy fogalmazott a lapnak a cikk szerint, "vegzálni kell őket, ez a feladat, ez lett kiosztva, ennyit tehetünk. Hát itt vagyunk folyton, és az emberek örülnek is nekünk".

A társaság olyan pólóban volt, amire az volt írva: Csepel Önkormányzat Biztonsági Szolgálat, az önkormányzat a lap érdeklődésére azt írta, "a Karácsony Sándor utca környékének biztonsági feladatait a Prev-Info Kft. látja el az önkormányzattal kötött szerződés alapján, de atrocitásokról nincs tudomásuk. A lapunknak is megküldött közlemény szerint a hajléktalanok viselkedése már „elfogadhatatlan és tűrhetetlen” volt, így a rendőrség és a közterület -felügyelet mellett „a vagyonvédelem biztosításával” érte el az önkormányzat, „hogy rend legyen.”" - áll a 24 cikkében.

Friss cikkükben pedig azt írják, a rendőrség is megerősítette, hogy a Budapesti Rendőrfőkapitányság csoportos garázdaság vétségének gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen az ügyben. 

Rovatok