Index Vakbarát Hírportál

Felmentették a férfit, aki kétmilliónyi kárt hugyozott össze egy Wizz Air-gépen

2019. február 8., péntek 09:05 | aznap frissítve

Jogerősen felmentették azt a magyar férfit, aki még 2014 decemberében vizelt egy Wizz Air-gépen, vagyis annak a catering részlegén, és ezzel kétmillió forintos kárt okozott, írja a Bors. 

A drága hugyozás egy Eindhovenről Budapestre közlekedő járaton történt. B. Balázsra a földet érés után jött rá a vizelhetnék, ezért szerette volna a mellékhelyiséget használni, azonban a légiutas-kísérő közölte vele, hogy ott bizony már nem lesz pisálás, mert az ajtót már biztonsági okokból lezárták. Viszont pár perc múlva a reptéri terminál vécéjét használhatja. 

A férfi azonban nem bírta tovább, és az utasoktól elfordulva a konyha falát vizelte le. Eláztatta az utasok ellátására szolgáló ételeket, a tárolókat és a belső fedélzet aljzatát is. Az okozott kár a takarítással meg egyebekkel együtt összesen kétmillió forintnak felelt meg, és az ügyben rongálás miatt meg is indult az eljárás, amit aztán ez ügyészség megszüntetett.

A légitársaság viszont pótmagánvádas indítványt nyújtott be, de a vádlottat felmentette a szekszárdi bíróság. Másodfokon, a törvényszéken folytatódott az ügy, aminek az lett a vége, hogy csütörtökön jogerősen felmentették. 

A bíró indoklása szerint a vádlott olyan fenyegető, másként el nem hárítható helyzetbe került, hogy nem maradt más lehetősége, ugyanis egészségügyi kockázata lett volna, ha nem vizel. Arrogánsan nem viselkedett, inkább kínosan, szégyenkezve érezte magát. 

Rovatok