Index Vakbarát Hírportál

Konfliktus, rendőr, kihallgatás, rosszullét, mentő volt a sorrend a MÁV egyik intercityjén

2019. február 8., péntek 17:15

Egy olvasónk írta le levélben a kálváriáját, amit a csütörtöki vonatozása hozott: a Nyugatiból ment a Maros IC vonattal este 6-kor, aztán Kőbánya-Kispesten 30 percig vártak, tájékoztatás nélkül. Aztán a vonat hangosbemondójában közölték, hogy bizonytalan ideig még állnak, majd azt, hogy mindjárt indulnak. Újabb 10 perc múlva felszólították az utasokat, hogy hagyják el a vonatot.

A következő, Feszty IC-re felszálltak, de az sem indult el, mert mentőre várt. „Erről sem tájékoztattak, de láttuk a mentősök megérkezését és, hogy elvitték az egyik utast.” Közben tájékoztatást semmit nem kaptak, és nem járt kalauz sem a vonaton, állítja olvasónk.

Megkerestük a MÁV-ot, hogy mi történt, azt írták válaszukban, hogy „csütörtökön este, negyed 7-kor Kőbánya-Kispesten a Maros InterCityn két utas konfliktusba keveredett, a rendőrség tanúként hallgatta ki a jegyvizsgálót, így a vonat nem tudott továbbmenni. Az utasokat átszállították a szintén Szegedre tartó Feszty IC-re, ezen a járaton azonban egy utas rosszul lett; az intercity az orvosi ellátás után, röviddel negyed 8 előtt hagyta el az állomást”.

Rovatok