Index Vakbarát Hírportál

300 ezer forint büntetésre ítélték a részeg rendőrt, aki a Ligetvédők sátrát rugdosta

2019. február 13., szerda 09:40 | aznap frissítve

A Budapesti Nyomozó Ügyészség közösség tagja elleni erőszak miatt vádolta meg azt rendőrt, aki 2016 nyarán szolgálaton kívüli időben megrugdosta a Ligetvédők sátrát, amiben egy eltalált egy 11 éves kislányt a veséjén. A rendőrt a bíróság 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Mint akkor megírtuk, az eset az Olof Palme sétányon történt, ahol az aktivisták a liget fáit őrizték. Hajnalban arra lettek figyelmesek, hogy két részeg férfi és két nő a sátrukhoz lép, majd egyikük belerúg a sátorba, eltalálva a kislányt. Amikor az anya kikiabált, hogy egy gyerek fekszik a sátorban, az illető visszajött és „Így kell a Ligetet védeni!" - felkiáltással még egyszer ugyanoda rúgott, és találta el másodjára is a kislányt, aki szerencsére nem sérült meg. A társaság ezután távozni akart, de a riadóztatott többi ligetvédő körbefogta és visszatartotta őket, amíg a rendőrök kiérkeznek.

Mivel rendőrről volt szó, a rendőrség az ügyben keletkező iratokat a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek küldte meg. A per a Pesti Központi Kerületi Bíróságnál zajlott le, ahol kimondták a rendőr bűnösségét. Az ítélet azonban nem jogerős, mivel az ügyész súlyosbításért jelentett be fellebbezést.

Rovatok