Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktornak fontos, hogy Trump maradjon az elnök

2019. február 14., csütörtök 09:27

A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén szerda este, lényegében szó szerint megismételve vasárnapi évértékelő beszédét.

Noha a Fidesz-frakciótól kedden megpróbáltuk megtudni a tanácskozás menetrendjét, kérdéseinkre válaszokat nem kaptunk, pontosabban elolvashattuk azokat a Magyar Nemzetben, szerdán, ahol csütörtökön már a kormányfő szavairól is beszámoltak.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Orbán Viktornak fontos, hogy Trump maradjon az elnök

A kormányfő a Fidesz frakcióülésén állítólag a politikai kommunikációs taktikájáról is beszélt.

157 · Feb 14, 2019 09:27am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A lap azt írta, Orbán szerint most a legfontosabb a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása. Július elsejétől ugyanis mindegyik programot szeretnék útnak indítani, a négygyermekes anyák adómentessége az, ami 2020-tól várható, mert az adótörvényeket év közben nem lehet módosítani.

Mint Orbán állítólag elmondta, óriási szervezési feladat az Emberi Erőforrások Minisztériuma számára az, hogy megteremtsék a gimnazisták és szakgimnazisták kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulásának lehetőségét. Ettől az intézkedéstől a kormány azt várja, hogy erősödjön a fiatalok nyelvtudása.

Ugyanakkor ez egy szimbolikus lépés is, a kormány szembesíteni akarja a fiatalokat és családokat azzal a ténnyel, hogy hiába beszél most a baloldal, mikor kormányon voltak, semmit nem csináltak

– fogalmazott a lap szerint Orbán Viktor. Szerinte ilyen lehetőséget még soha nem adott a fiataloknak senki.

A miniszterelnök beszélt a migrációról is, ami a választás tétje. „Ha az Európai Parlamentben bevándorláspárti többség lesz, újra fogják indítani a bevándorlók tömeges behozatalát”, ismételte meg korábbi álláspontját a kormányfő. Orbán ezek után is arról beszélt, „meg kell őket állítani, és azt a választás során lehet”.

A miniszterelnök szerint az ország külpolitikai kapcsolatainak konszolidációjával jól haladnak. A magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.

A háromnapos frakcióülésen ma és holnap mások mellett felszólal Varga Mihály pénzügyminiszter, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (a Fidesz ezúttal is a kisebbik kormánypárttal összevontan ülésezik), valamint Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.

Rovatok