Index Vakbarát Hírportál

Kormánypárti megmondóemberek kurucinfós szinten zsidóztak le egy jobbikos képviselőt

2019. február 15., péntek 09:25

Van az Echo tévében egy talkshow, ahol a kormány által kreált revolvermédia arcai beszélik ki az ellenzéket, a liberálisokat, Soros Györgyöt. A Keménymag egyik adásában Jakab Pétert állították pellengérre, amit a Jobbik képviselője nagyon a szívére vett. A politikus nem az "iszonyú nímand" minősítés ellen tiltakozott Facebook-posztjában, hanem amiatt, hogy a beszélgetés résztvevői következetesen "Jákob"-nak nevezték.

Ez a névtorzítást Jakab burkolt zsidózásnak tartja:

Az Auschwitzban megölt dédapám miatt változtatták meg a fideszesek önkényesen a nevemet vagy ez olyan általános dolog a „polgári” oldalon? Netán a fideszes Jakab Istvánt is Jákob Istvánozzák?

Egyébként a névmagyartalanítás a hírhedt náci portál, a Kuruc.info egyik kedvenc eszköze. A 2010 előtti Jobbik egyik fontos orgánumának számító – többek között Toroczkai László, vagy Lenhardt Balázs írásait rendszeresen közlő  hecclap az, mely Soros Györgyöt következetesen George Sorosnak, Rákosi Mátyást Róth Manónak nevezi, hogy így érzékeltesse zsidó származásukat.

Ahogy arról írtunk, a kormánypárti médiában a "bevándorláspárti baloldalt" részben a nyomokban fellelhető Izrael-ellenessége, részben pedig a muszlim migránsok "beengedése" miatt vádolják antiszemitizmussal, ezzel párhuzamosan az elmúlt hetekben újramelegítették Sneider Tamás kilencvenes évekbeli szkinhedügyeit, és rajta keresztül nácibarátsággal vádolták az egész ellenzéket. Azonban a jobboldali média szereplői közül előbb a magyar alt-right szócsövének szánt 888.hu egyik újságírója kényszerült felmondásra egy Fidelitas-rendezvényen viccből bemutatott karlendítésének nyilvánossága kerülését követően, a közmédia egyik történelmi műsorában pedig Budapest 1944-45-ös ostromával kapcsolatban tettek könnyen félreérthető kijelentéseket a Waffen SS-ről, illetve a német és magyar csapatok "hősi helytállásáról".

Rovatok