Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt Bálint gazda: Nem bánom, hogy így alakult, mert azóta rengeteg kedves levelet kaptam az emberektől

2019. február 15., péntek 20:48 | aznap frissítve

Csütörtökön kavart nagy vihart a XVI. kerületi képviselő-testület szavazása, ahol többszöri jelölés után az önkormányzat fideszes többsége ismét nem támogatta az idén 100 éves Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát. Az RTL Híradója megszólaltatta a nemzet kertészét, aki elmondta, hogy nem bánja, hogy így alakult, mivel az eset óta özönlenek neki a kedves, biztató üzenetek az emberektől.

Majd mosolyogva hozzátette, hogy nem sértődött meg a dolgon:

Egyáltalán nem fogalmazódott meg bennem olyan gondolat, hogy én sértődjek meg azért, mert nem választottak meg díszpolgárnak. Ettől én nyugodtan alszom egész éjszaka, és végzem a munkámat.

Az egyik fideszes képviselő, Vincze Ágnes Facebook-kommentben egyértelműen el is árulta, hogy azért, mert Bálint György „balliberális múlttal” rendelkezik. „Lehet kiakadni meg személyeskedni, ebben a döntésemben az sem hatna meg, ha 110 éves lenne Bálint György” – írta.

A XVI. kerületi fideszes polgármester, Kovács Péter később az Indexnek elmondta, ő nem ért egyet Vincze Ágnes véleményével, és hozzátette, hogy Bálint gazda bizonyos szempontból így is a kerület díszpolgára, hiszen Budapestnek a díszpolgára évek óta, így a XVI. kerületnek is. Később már Vincze Ágnes is meggondolta magát, és közölte az RTL Híradójával, hogy „a jelöltek mindannyian kiváló emberek, életútjuk és tevékenységük alapján bármelyikük méltó lenne a díszpolgári címre.”

Rovatok