Index Vakbarát Hírportál

Közelharcban fogta le egy autós a rá pisztolyt szegező szökött rab kezét

2019. február 16., szombat 08:34 | aznap frissítve

2017-ben egy kőbányai bankfiókot akart kirabolni fegyverrel, majd menekülni próbált és egy kisteherautó elgázolta azt a férfit, aki pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről, írja a Blikk. Sz. Károly akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért.

Pénteken egy kisebb súlyú bűncselekmény miatt vitték a bíróságra, ahol 1 év 1 hónap börtönt kapott garázdaság és rongálás miatt. A férfi a bíróságon elvette egy őr fegyverét, túszul ejtette, majd a bíróság előtt elengedte. Ezután megállított egy Nissant, a fegyverrel a kezében beült a 63 éves sofőr mellé, és kényszerítette, hogy hajtson el.

Az autót a Hungária körúton szúrták ki a rendőrök. Látták, hogy a szökevény fegyvert szegez a Nissan sofőrjének fejéhez. A rendőrök több helyen úttorlaszt állítottak , emiatt kocsisorok alakultak ki. A Nissan a Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél akadt el, majd ki akarta kerülni a sort. Ekkor egy rendőr több lövést adott le az anyósülésen helyet foglaló szökevényre.

lövöldözés

Sz. Károly ezután kiugrott az autóból és egy másik autóst támadott meg.  Bors azt írja: a Mercedest a 32 éves Zoltán vezette, a hátsó ülésen lánytestvére ült, amikor a fegyverrel hadonászó rab feléjük szaladt.

Sz. többször elsütötte a fegyverét a rendőrök felé, majd elkezdte ütni a Mercedes szélvédőjét, és be akart szállni a hátsó ülésre.

Zoltán kiszállt a kocsiból és dulakodni kezdett a férfival, ráugrott, a vállát és a fegyvert tartó kezét szorította le, közben azt ordította a zsaruknak, hogy "lőjétek már le!". Átfordította magán, és ellökte, mire a rab elszaladt. A férfi a Hvg.hu-nak azt mondta: 

Teljesen őrült tekintete volt, sosem fogom elfelejteni.

A rendőrök ezután utolérték Sz. Károlyt. Mivel a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem állt meg, lövést adtak le rá. A Blikk azt írja, 25 lövés dördült, ebből 7 a menekülő Sz. Károly testébe fúródott. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Videón, ahogy fegyveres rendőrök közelítik meg az autót

A Fővárosi Törvényszék azt közölte: szabályosan jártak el, amikor a bíróságon levették a vádlott kezéről a bilincset, hiszen ilyen esetekben is rajta marad a fogoly kezén az úgynevezett vezetőbilincs, amivel a büntetés-végrehajtási őr akadályozni tudja a nem helyénvaló mozgást.

A rabot előállító felügyelő a támadásban megsérült, őt a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították.

Rovatok