Index Vakbarát Hírportál

Hét évre börtönbe megy a csecsemőjét halálra rázó nő

2019. február 19., kedd 18:31 | aznap frissítve

Jogerősen hét éves börtönbüntetést kapott az a fertőendrédi asszony, aki 2016 októberében többször megütötte, majd addig rázta csecsemőjét, amíg meghalt. A Győri Ítélőtábla keddi ítélete szerint a nő Svájcban szülte meg a gyerekét, a szülés után ki kellett venni a méhét. Ezután visszaköltözött Magyarországra, és a faluban megismerte későbbi élettársát.

Az utolsó szó jogán a nő elmondta, már van egy nagyobb gyereke, akit a nővére nevel, így a kislány ajándék volt számára. Az élettársával együtt albérletben éltek, a 24.hu tudósítása szerint a nő nyugtatókat szedett és gyakran ivott. A végzetes napon akkor borult ki, amikor a hét és fél hónapos gyerek etetés közben sírni kezdett és nem hagyta abba. Miután a kicsi meghalt, arccal a szőnyegre tette, és úgy hagyta, amíg az élettársa hazatért, ő hívta a mentőket.

Azt mondta a nő, azóta pokol az élete, hogy gyilkosnak nevezik a kicsi halála miatt.

Tavaly első fokon a bíróság halált okozó testi sértés miatt ítélte el, a győri bíró szerint azonban a nő nem akarta megölni a gyerekét, nem volt szándékos a tette, ugyanakkor a hét éves börtönbüntetést helyben hagyta. 

Rovatok