Index Vakbarát Hírportál

Kitiltották a Pesti Srácok stábját a Parlamentből

2019. február 19., kedd 21:04 | aznap frissítve

Megint lesújtott Kövér László, ezúttal a Pestisrácok.hu nevű lap két munkatársát tiltotta ki a Parlamentből. László Petra és Szarvas Szilveszter hétfőn Jakab Péter jobbikos képviselőt próbálták meginterjúvolni.

A jobbikos képviselő facebookos bejegyzése szerint „Szarvas Szilveszter, az Echo tévé és a Pesti Srácok verbális verőlegénye és kollégája (...) addig jött utánam a Parlament folyosóján – körömszakadtáig védve a Jákobozókat – mígnem betévedtek arra a területre, ahol az előírások szerint már nem forgathattak volna.”

A Pesti Srácok értelmezésében az történt, hogy a stáb olyan helyen kezdett forgatni, ahol Kövér László szabályai szerint is lehetőségük van: a Parlament kék társalgójában, de aztán „Jakabnak olyan kínosak voltak a kérdések, hogy megpróbálta menekülőre fogni, és kilépett a Kupolacsarnok körfolyosójára”. Ide is követték őt, mint írják, azzal a riporterük tisztában volt, hogy nem forgathatnak, de „a hírérzékenység vitte előre”.

Kedden a lap főszerkesztője a Parlament sajtófőnökétől levelet kapott, amelyben arra hivatkozva, hogy a két munkatárs megsértette a házelnöki rendelkezést azzal, hogy a sajtó számára nem engedélyezett területen forgattak, a belépésüket április 23-ig felfüggesztették. 

Rovatok