Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz Kubatov Gábort vetette be Szegeden a Botka László elleni harcban

2019. február 19., kedd 06:53 | aznap frissítve

Kubatov Gábor lett a Botka László elleni totális háború főparancsnoka, írja a 24.hu. A pártigazgató-alelnök személyesen vette kézbe a helyi pártszervezet ügyeit, miután a szegedi Fidesz máig nem volt képes előállni egy Botka László ellen esélyes jelölttel. 

A 24.hu információja szerint Kubatov mintegy három hónapja jár le rendszeresen Szegedre. Hetente egyszer szombatonként ő irányítja a városi Fidesz stábülését, ahol a helyi Fidesz-vezetőknek be kell neki számolniuk az aktuális feladatok elvégzéséről.

A szocialista Botka László 2002 óta sorra nyerte meg az önkormányzati választásokat, mindegyik alkalommal 50 százalék feletti eredménnyel. Az utóbbi három esetben mindezt ráadásul úgy tette, hogy az MSZP országosan vert helyzetben volt.

A négy helyhatósági választáson négy különböző jobboldali próbálkozott Botka ellen, mindegyikük sikertelenül. A Fidesz idén egyelőre nem is talált új arcot, aki Botka méltó ellenfele lehetne. Ugyan  B. Nagy László, a korábbi szegedi pártelnök tavaly nyáron még azt mondta, hogy fél éven belül meglesz a 2019-es polgármesterjelöltjük, ez nem következett be, sőt B. Nagyot is leváltották.

Az új jelöltet várhatóan csak az európai parlamenti választás után nevezi meg a Fidesz.  

Rovatok