Index Vakbarát Hírportál

A BKV és a Főtaxi sofőrjét is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a pofozkodás miatt

2019. február 20., szerda 04:58

Közel egy hónapja hogy írtunk arról, a XIII. kerületben egy BKV-buszsofőr és egy taxisofőr között olyannyira eldurvult egy minden bizonnyal közlekedési konfliktus, hogy végül pofozkodás lett a vége.

Egy járókelő videofelvételén az látszik, ahogy a buszsofőr felpofozza a taxisofőrt, a videót készítő azonban hozzátette, hogy azt megelőzte egy másik irányú pofon, ahol a taxisofőr kevert le egyet a buszsofőrnek. A videón látszik, ahogy a földről veszi fel a BKV-sofőr a szemüvegét, a szemtanú szerint az a korábbi pofon miatt repült le. Annyit tett még hozzá, hogy parkolási konfliktus volt: a buszsofőr kifogásolta, hogy a taxis a buszmegállóban áll.

Kérdéseket küldtünk az üggyel kapcsolatban mind a BKV-nak, mind a Főtaxinak, a felvételen ugyanis látszik, hogy a Főtaxi sofőrje volt a konfliktus egyik résztvevője. Kérdésünkre mindkét társaság azt válaszolta, belső vizsgálatot indítottak. A héten újra megkerestük mindkét társaságot, hogy állnak a belső vizsgálattal, ennyi idő minden bizonnyal elég egy ilyen dolog felderítésére. A Főtaxitól egyelőre nem kaptunk választ, ám a BKV azt írta:

Az Ön által említett eset kapcsán hatósági vizsgálat zajlik, amelynek lezárásáig nem tudunk bővebb információval szolgálni.

Ezért megkérdeztük a rendőrséget, folyik-e rendőrségi eljárás a fenti esettel kapcsolatban, illetve, amennyiben igen, úgy megtudhatjuk-e, saját hatáskörben indította-e el a rendőrség, vagy valaki feljelentést tett az ügyben. Az ORFK válaszában azt írta:

az Ön által említett esettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétség miatt indított eljárást, mely folyamatban van. Az eljárás során a rendőrség mindkét félt gyanúsítottként hallgatta ki.

Frissítés: Távozott a főtaxitól a verekedő sofőr

Cikkünk megjelenése után ezt a közleményt kaptuk a főtaxitól:

A Főtaxi Etikai Bizottsága és szakmai vezetése az eset kapcsán elrendelt belső vizsgálatot lefolytatta, melynek eredményeként közös döntésünk alapján a közúti konfliktusban résztvevő franchise partnerünk szerződését felbontottuk. A döntés indoka a sofőrnek a Főtaxi hitvallásával és az általa képviselt értékekkel össze nem egyeztethető viselkedése volt. Azért is sajnálatosak az ilyen és ehhez hasonló esetek, mert rossz fényt vetnek minden tisztességes és ügyfélbarát kollégára. Ezért a Főtaxi a jövőben is minden ilyen eset ellen fel fog lépni.

Rovatok