Index Vakbarát Hírportál

Több mint 160 milliót kért kölcsön, de vissza már nem adta

2019. február 20., szerda 16:41

Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalássorozat miatt emeltek vádat egy nagykanizsai autószalon volt tulajdonosa ellen, aki több mint 160 millió forintot csalt ki ismerőseitől üzleti ajánlatokkal – írja a Zala Megyei Főügyészség közleményére hivatkozva az MTI.

A most 34 éves férfi 2007-től társtulajdonosa, 2010-től pedig ügyvezetője volt egy autószalont üzemeltető nagykanizsai kft.-nek, de az üzletrészeket tulajdonostársával közösen 2012-ben, illetve 2013-ban eladta. A kft. új tulajdonosai a férfit ezután is alkalmazták, de a pénzügyi problémákat tapasztalva 2014 nyarán leváltották ügyvezetői pozíciójából.

A cég már 2010-től jelentős működési és finanszírozási problémákkal küzdött, adóhatósági eljárások is folytak ellene, a tartozások miatt több esetben végrehajtást is elrendeltek ellene. Az ügyvezető éppen emiatt magánszemélyektől és pénzintézetektől is vett igénybe kölcsönöket úgy, hogy azok visszafizetése nem volt biztosított.

A férfi még évekkel azután, hogy sem tulajdonosa, sem ügyvezetője nem volt már a cégnek, a kft. vagyonára hivatkozva szerzett kölcsönöket magánszemélyként

A vádirat szerint több részletben kért pénzt hét ismerősétől, összesen több mint 165 millió forint értékben. A legkisebb összeg együttesen 6,5 millió, a legnagyobb pedig összesen közel 45 millió forint volt. A kölcsönök visszafizetésére mindig megállapodott valamilyen határidőben, többször szerződéseket is kötött, illetve ingatlanokat vagy autókat ajánlott fel fedezetként, de

a megtévesztéssel megszerzett összegekből alig néhány százezer forintot fizetett csak vissza.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség hétrendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Rovatok