Index Vakbarát Hírportál

Zuglói gyilkosság: letartóztatták a behemótot

2019. február 21., csütörtök 11:22 | öt éve frissítve

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit a február 16-án Zuglóban elkövetett emberöléssel gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Főügyészség.  A 26 éves B. György megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019. február 16-án egy XIV. kerületi üzlet parkolójában elvágta a sértett nyakát, aki belehalt a sérülésébe.

A megalapozott gyanút a tanúvallomások, a halottszemléről készült jegyzőkönyv, a szemlén készült jegyzőkönyv, kamerafelvételek, rendőri jelentések és a lefoglalt bűnjelek támasztják alá. 

A Fővárosi Főügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében a gyanúsított letartóztatását, míg a védő az ügyészi indítványelutasítását, védence szabadlábra helyezését vagy a gyanúsított mozgását nyomon követő technikai eszközzel való enyhébb kényszerintézkedés elrendelését kérte.

A bíróság végzése szerint a terhelt nem tartózkodik életvitelszerűen a bejelentett lakcímén, a cím szerinti ingatlant eladták, a gyanú szerinti bűncselekmény vélelmezett helyszínéről pedig a gyanúsított elmenekült, elfogásakor először hamis adatokkal próbálta igazolni magát. A terhelt egzisztenciális körülményei tisztázatlanok, bejelentett munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezik és ellene további büntetőeljárások is folyamatban vannak.

Ezek miatt feltételezik, hogy kényszerintézkedés hiányában elrejtőzne, vagy megszökne.

Ráadásul felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el a terhére rótt, zuglói bűncselekményt. 

A Bors szerdán jelen volt a bíróságon, ahova vitték a gyanúsítottat, és a hatalmas termetű férfira  csak behemótként utaltak a helyszíni beszámolóban. A férfi az elfogásakor viselt kabáttal takarta az arcát a bíróságon, egy nő volt vele, akitől puszival búcsúzott el. Az ügyvédje nem árult el semmit a Borsnak. Annyit tudtak meg a helyszínen, hogy a férfi elismerte, hogy a helyszínen járt, de a gyilkosságot tagadta. 

Vasárnap esti elfogásakor egy üvegnyi gyógyszer és egy boxer is előkerült a zsebéből. A nagydarab embert egy 60 éves férfi rokona torkának elvágásával gyanúsítják. 

Rovatok