Index Vakbarát Hírportál

Autókat vásárolt, de fizetség helyett szétkapta őket

2019. március 8., péntek 10:37

Egy 39 éves berhidai férfi 2017 nyarán vásárolt egy személygépkocsit, de az árát nem tudta egy összegben kifizetni, ezért a zirci eladóval megállapodást kötött, hogy bár az ár kiegyenlítéséig a járművet használja, de az az eladó tulajdonában marad. A 39 éves berhidai lakos ennek ellenére az autóval sajátjaként rendelkezett, azt a családi háza udvarán szétbontotta és a jármű egyedi azonosító jeleit eltávolította, írja a rendőrség.

Az előzőhöz hasonlóan a férfi 2017 novemberében egy győri személytől is vásárolt egy autót részletre. A törlesztést a megbeszélt határidőig nem teljesítette, ugyanakkor a gépkocsit anélkül, hogy arra tulajdonjogot szerzett volna, tovább értékesítette. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a berhidai lakos 2017-ben további három személygépkocsit vásárolt különböző személyektől, melyek vételárát nem egyenlítette ki teljes mértékben, annak megfizetésével csak hitegette az eladókat.

A nyomozók a berhidai férfit három rendbeli csalás bűntett, egy rendbeli egyedi azonosító jel meghamisítás bűntett és két rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A  Várpalotai Rendőrkapitányság az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Rovatok