Index Vakbarát Hírportál

Idős bűnözők buktak le százmilliós droggal Siófokon

2019. április 1., hétfő 06:18 | aznap frissítve

A 70 éves siófoki D. János, a 68 éves budapesti B. Gyula és három szerb társuk rendszeresen csempésztek heroint Magyarországra. A feladatokat úgy osztották fel egymás között, hogy a szerbek hozták be az országba az árut, B. Gyula pedig irányította az eladást.   

Március 30-án reggel azonban beütött a krach. A szerbek ekkor éppen megérkeztek D. János siófoki otthona elé azzal a kisbuszukkal, amiben 5 kilónyi, nagy tisztaságú, 100 millió forintot érő heroin lapult, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek. A drogon kívül a kisbuszt és még két másik autót is lefoglaltak. 

A hálózat harmadik szerb tagját egy kispesti panzióban fogták el, akinél több mint 10 ezer eurót találtak. Az eladásért felelős B. Gyulát XV. kerületi otthonában fogták el, tőle informatikai eszközöket, 440 ezer forintot és egy autót foglaltak le.

A BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói az öt férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Rovatok