Index Vakbarát Hírportál

Újabb nő vádolja kéretlen érintéssel Joe Bident

2019. április 2., kedd 16:37

Újabb nő vádolja Joe Bident azzal, hogy illetlenül viselkedett vele. Amy Lappos azt állítja, hogy tíz évvel ezelőtt Barack Obama alelnöke - aki "talán" bejelentkezett a 2020-as amerikai elnökválasztásra - egy támogatói adománygyűjtés során két kezével megfogta az arcát, és nekidörgölte az orrát - írta a BBC.

"Kéretlenül megszeretgetni valakit nincs rendben. A nők tárgyiasítása nincs rendben" - nyilatkozta Lappos, aki arra kérte Bident, hogy ne induljon 2020-ban az elnökségért. 

Lappos a második nő, aki kéretlen érintéssel vádolja a politikust. Múlt pénteken kavarta fel az amerikai közvéleményt, hogy egy demokrata párti képviselőnő, Lucy Flores azzal vádolta meg Bident, egy nevadai pártrendezvényen hosszan tarkón csókolta, valamint simogatta. 

Biden elmondta, hogy nem emlékszik rá, hogy bármi ilyesmit tett volna, szerinte az évek folyamán számtalanszor került olyan helyzetbe kampányeseményeken, hogy kezet fogott valakivel, megölelt, megvigasztalt embereket, de úgy véli, egyszer sem tett semmi illetlent. Azonban azt is hozzátette, hogy ha valaki szerint mégis ilyet tett, akkor tisztelettel végighallgatja a vádakat, de soha nem állt szándékában bármi rosszat tenni - írtuk korábbi cikkünkben

A Bidennel kapcsolatban felmerült vádak azért lehetnek különösen kellemetlenek a demokraták számára, mert Donald Trumpot rendszeresen vádolják azzal, hogy szexuálisan zaklatott nőket és lenézően beszél róluk. A Legfelsőbb Bíróság legutóbb kinevezett tagját, a Trump által jelölt Brett Kavanaugh-t ugyancsak nők molesztálásával vádolták, és a demokraták azt az álláspontot képviselték, a jelöltnek vissza kellene lépnie.

Rovatok