Index Vakbarát Hírportál

Akár életfogytiglant is kaphat egy váci drogdíler

2019. április 5., péntek 15:53 | aznap frissítve

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság azt a férfit, akit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel és más bűncselekményekkel gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - írta az MTI. A dílert idén januárban érték tetten a rendőrök. 

A bíróság közleménye szerint a férfi 2017 őszétől a férfi rendszeresen árult Vác területén Gina (GBL) típusú kábítószert, többek között annak a váci lakosnak is, aki készpénzért, vagy amfetamin tartalmú speed kábítószerért cserébe saját használatra, illetve továbbértékesítésre legalább 10 liter GBL tartalmú kábítószert vásárolt tőle. Ettől a vásárlótól foglalt le a rendőrség tavaly szeptemberben több üveg kábítószert.

Az ügyben a nyomozás jelenleg folyamatban van, a bűncselekmény tárgyi súlya miatt, a várható büntetés nagysága 20 évig, vagy életfogytiglani szabadságvesztésig is terjedhet. A bíróság elrendelte elrendelte az elkövető előzetes letartóztatását, a gyanúsított védője bűnügyi felügyelet elrendelése iránt nyújtott be fellebbezést, így a döntés nem végleges, de végrehajtható.

Rovatok