Index Vakbarát Hírportál

Öt évig nem taníthat a kiskorú diákjainak szexuális üzeneteket küldözgető tanár

2019. április 5., péntek 10:49

Öt évre eltiltották a tanári hivatás gyakorlásától, valamint két év börtönbüntetést kapott öt évre felfüggesztve az a budapesti általános iskolai tanár, aki a vád szerint szexuális tartalmú üzeneteket küldött két kiskorú tanítványának. A most negyvennyolc éves férfi az akkor tizenhárom éves lányoknak egy év alatt legalább száz szexuális cselekményre utaló üzenetet írt. 

Sz. S. A.  egy budapesti általános iskolában történelemtanárként és osztályfőnökként dolgozott. A férfi 2016 februárja és 2017 májusa között az egyik kiskorú tanítványának, az akkor 13 éves – majd időközben 14. életévét betöltött – diáklánynak rendszeresen, legalább száz alkalommal küldött szexuális tartalmú és közvetlenül vagy átvitt értelemben szexuális cselekményekre utaló üzeneteket.

2017 májusában egy másik, akkor szintén még csak 13 éves diákjának is hasonló, szexuális tartalmú üzeneteket küldött, visszaélve a kiskorú lány ragaszkodásával, jóhiszemű bizalmával, és így az érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A férfi egy év alatt olyan üzeneteket küldött például a tizenhárom éves lányoknak, hogy

túl szexi vagy, most megölelnélek;

ha itt lennél, hidd el, éreznéd;

vigyázz, felhergelsz.

Az érintett diákok szóltak az iskola igazgatójának a kifogásolható tartalmú üzenetekről. A tanárt feljelentették, aki akkor mindent tagadott, azt állította, valaki feltörte a Facebook-fiókját. 

A tárgyalásokon végül mindent sírva beismert, azt is mondta, tettét megbánta. 

Az ügyről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Rovatok