Index Vakbarát Hírportál

A rendőrök megvárták, amíg Hollandiából hazafuvarozzák a drogot, csak akkor csaptak le a párosra

2019. április 6., szombat 10:49

Két nagyobb drogfogásról számolt be szombaton a Police.hu:

Szerdán a 29 éves budapesti T. János és a 26 éves dunaharaszti N. Bettina hazaérkezett Hollandiából, a Volkswagen Golfjukban, egy akkumulátordobozva rejtve két kiló amfetaminnal. A rendőrök megvárták, amíg a drogcsempész páros szépen begurul XVII. kerületi lakásához, és csak akkor csaptak le rájuk. A pár lakásában további 6 kiló füvet, 48 gramm kokaint, nagy mennyiségű készpénzt és drogkereskedéshez használt eszközöket is találtak. A kihallgatás után a férfit őrizetbe vették, a nő szabadlábon védekezhet.

Csütörtökön a rendőrség a TEK-kel együtt több helyszínen, összehangolt akciósorozatot hajtott végre Hajdúhadházon, mivel olyan információ jutott a tudomásukra, hogy többen új pszichoaktív anyagot árusítanak a városban. Elfogtak hét hajdúhadházi és két debreceni lakost, köztük R. Andrást, aki bocskaikerti otthonában készítette a drogot, amit élettársával és annak gyerekeivel együtt több embert bevonva bűnszövetségben terjesztett. A gyanúsítottaknál több tucat adag pszichoaktív szert találtak, továbbá több millió forint készpénzt, átalakított lőfegyvert és gázriasztó fegyvert. A rendőrség hét embert őrizetbe vett és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

(Borítókép: A 29 éves budapesti T. János és élettársa, a 26 éves dunaharaszti N. Bettina 2019. április 3-án a Volkswagen Golf típusú autójukkal Hollandiából kábítószert csempésztek Magyarországra. Fotó: police.hu)

Rovatok