Index Vakbarát Hírportál

Beveti az EP-kampányban a kormány családpolitikai mémpárját az MSZP–Párbeszéd

2019. április 10., szerda 10:38 | aznap frissítve

Kampányarcként veti be a már ismert mémpárt az MSZP–Párbeszéd. Ujhelyi István legalábbis egy olyan plakáttervet tett közzé Facebook-oldalán, amelyen a megcsalós mémeken és a kormány családpolitikai óriásplakátjain egyaránt szereplő modellek szerepelnek.

Úgy tudjuk, az MSZP–Párbeszéd kampányában a tervek szerint néhány óriásplakáton is feltűnik majd a páros, noha erről egyelőre nincs hivatalos döntés.

Mint ismert, a kormány által nyilván bőkezűen megfizetett kreatívoknak sikerült a Distracted Boyfriend, vagyis „Elvont Figyelmű Barát” mémjének két szereplőjével illusztrálniuk a családtámogatási akcióterv intézkedéseit az azokat népszerűsítő óriásplakátokon és reklámanyagokon. A családbarát kampányban tehát nemcsak a szereplők ugyanazok, hanem ugyanazon a fotózáson készült a kép, mint ahol a félrekacsintós mémekben rendszeresen feltűnő felvételek is.

Mindezt egyébként az MSZP, illetve annak EP-kampányfőnöke nem először figurázza ki, a jól ismert páros más reklámokban, így például az Európai Parlament gyakornoki programjának hirdetéseiben is feltűnik.

Rovatok