Index Vakbarát Hírportál

Átadták az NGYSZ felújított szakorvosi rendelőit

2019. április 11., csütörtök 16:43

Átadták a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) kibővített és felújított szakorvosi rendelőit csütörtökön Budapesten, írja az MTI. A budapesti Teréz körúti rendelők kialakításának, felújításának és felszerelésének teljes költsége közel 402 millió forint volt. 

Az átadón Kövér László, az Országgyűlés – és egyben az NGYSZ Magyar Egyesület – elnöke elmondta, büszke arra, hogy a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) anyagi és szakmai támogatásával hozzájárult a rendelők felújításához. A gyermekmentő szolgálat 2016-2018-ban 1,5 milliárd forint állami támogatást kapott, ennek egy részét fordították a mostani beruházásra.

A szolgálat tavaly kétezer kezelést végzett el úgy, hogy közben a rendelők felújítása zajlott, az önkéntes orvosaik 12 ezer gyerek szűrővizsgálatát végezték el az országban és a határokon túl, a mobil fogászati buszban pedig ötezer gyereket láttak el, tette hozzá Kövér. 

A rendelők felújításához, valamint a mobil fogászati és nőgyógyászati kamion fejlesztéséhez az Emmin kívül a Magyar Nemzeti Bank és az OTP Bank is nyújtott anyagi támogatást.

Rovatok