Index Vakbarát Hírportál

Rogán Antal: Zalaszabar megelőzte Budapestet

2019. április 13., szombat 12:47 | öt éve frissítve

Rogán Antal április 13-án Zalaszabarra ment, hogy átadjon egy 400 méter hosszú, több mintt egymilliárd forintba kerülő hullámvasutat a Zobori Élményparkban és Holnapocska Táborban.

„Zalaszabar megelőzte Budapestet" - mondta a propagandaminiszter az átadón. Ezzel arra utalt, hogy jelenleg az országban egyedül Zalaszabaron található fix telepítésű hullámvasút. Legalábbis olyan, ami működik. A budapesti Állatkert területén elhelyezkedő régi, fa hullámvasút, ami még 1922-ben épült jelenleg nincs használatban, felújítják.

„A következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire" - tette hozzá Rogán Antal. Azt mondjuk nem pontosította, hogy ez további nyolcszáz hullámvasutat jelent-e.

A nagy pénzköltésnek pedig az a célja, hogy 2030-ra Magyarország Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon.

A zabari hullámvasútra 990 forint a jegy 2 körre, úgyhogy jó pár évig köröznie kell ahhoz, hogy megtérüljön a befektetés. Kicsivel több mint százezer kört kell megtennie, ha minden indulásakor teljes kihasználtsággal működik.

(MTI)

(Borítókép: Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Vígh László fideszes országgyűlési képviselő a zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark új hullámvasútján 2019. április 13-án Fotó: MTI/Varga György)

Rovatok