Index Vakbarát Hírportál

Airsoft gépkarabéllyal lövöldöztek egy autóból Tápióbicskén

2019. április 21., vasárnap 20:12 | aznap frissítve

Lehet elsőre jó ötletnek tűnik airsoft fegyverrel drive-by lövöldözést tartani belterületen, de ne tegye, okulásul itt van K. András és K. Gyula története:

A nyomozás adatai szerint K. András és K. Gyula 2019. április 21-én 11 óra 30 perc körül egy VW Passat típusú személygépkocsival közlekedett Tápióbicske belterületén, amelyet K. Gyula vezetett, számolt be a police.hu.

Az airsoft fegyverek alacsony energiájú légfegyverek, amik apró műanyag gömböket lőnek ki. A fegyvereket a paintballhoz hasonlóan csapatsportokban használják. Bár az airsoft biztonságos, de védőfelszerelés nélkül akár egy szemet is ki lehet vele lőni, a fogakra is veszélyes, valamint a bőrt is felsértheti. 

Amikor a Rákóczi útra értek, a gépkocsiban utasként tartózkodó K. András – egy feltehetően Airsoft fegyverből – több célzott lövést adott le egy, az utcán tartózkodó férfira, amelyek közül egy lövés a sértett lábát eltalálta. Ezt követően a két férfi a gépkocsival a Rákóczi úton továbbhajtott, majd K. András egy járdán sétáló 17 éves fiúra is többször rálőtt, amelyekből egy lövés a sértett lábát eltalálta.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a lövések következtében mindkét sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök a két budapesti férfit Tápióbicskén, a Kispánd utcában elfogták, és a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Update: Cikkünk megjelenése után egy olvasónk az alábbi levelet küldte nekünk. 

"Jászberény és Nagykáta közötti útszakaszon, 6-an kerékpáros edzést tartottunk, Nagykáta felé haladva. 11 óra 10-kor indultunk Jászberényből, körülbelül fél távon járhattunk, amikor a cikkben említett autó szembe jött velünk a sávjában. A napfénytető nyílásán volt kibújva az egyik ember, onnan lőtt ránk a fegyverrel. Az egyik sporttársunk jobb karja sérült meg, szerencsére nem történt bukás vagy komolyabb baleset.

Azért írtam a levelet, mert a bringásokat mostanában valahogy nehezebben tolerálják az utakon, de ilyenre azért még nem volt példa a tekeréseink alatt.A sporttársunk bejelentést tesz holnap a nagykátai rendőrkapitányságon."

Rovatok