Index Vakbarát Hírportál

Fiatal rokona miatt halhatott meg a szennyvízcsatornába esett kétéves kisfiú

2019. április 23., kedd 10:22 | aznap frissítve

Családi házuk udvarán szennyvíztartályba esett és meghalt egy kétéves kisfiú Taktaharkányban, írtuk meg szombaton.

Blikk információi szerint a borsodi család már évek óta nem használta az aknát, és befedték egy nehéz betonlappal, nehogy valaki beleessen. A lap úgy tudja, az egyik fiatal családtag szombaton elhúzta a fedelet, mert keresett valamit az aknában. A kertben játszó kétéves Brian kíváncsi lett az üregre, és odament a nyílás széléhez, ahol elvesztette az egyensúlyát, és belezuhant. 

A fiatal rokon a segítségére sietett, és megpróbált létrán lemászni érte, azonban a kisfiú a leeresztett létra alá került, amely lenyomhatta a talajvíz alá, és megfulladt. A Blikk szerint a fiatal segítő ekkor pánikba eshetett, mert ahelyett, hogy segítséget hívott volna, visszatolta a betonlapot az aknára, majd az egyik rokonához menekült. A rendőrség csak késő este találta meg Brian holttestét.

A Borsnak nyilatkozó nagymama szerint valaki szándékosan ölte meg a kisfiút, mert azelőtt sose játszott az akna körül és magától nem tudta volna megmozdítani a nehéz betonlapot. Azt nem mondta, hogy ki lehet a tettes.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Kerestük őket, hogy megtudjuk, van-e már gyanúsítottja az ügynek és őrizetbe vettek-e valakit, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak. 

Frissítés 10:45-kor: A rendőrség részletes kérdéseinkre nem válaszolt, a szombati közleményt küldték el újra egy kis kiegészítéssel: „A kérdéses ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást és szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia okát, körülményeit.” 

Rovatok